På väg hem. Sitter i Chicago och väntar på planet till Frankfurt. Det blev en stressig morgon – hann bara precis somna innan klockan ringde. Insåg att jag räknat lite fel på när planet gick…. så det blev en “panik packning”. Glad att jag har den stora resväskan!

Mannen som vaktar hotell hissarna samlar på utländska pengar. Jag har aldrig sett någon bli så glad för 16 SEK!

Var nog inte riktigt nykter när jag satt mig i taxin. För när Taxi chauffören sa: “I’m from Barcelona” i bästa Fawlty Towers stil fick jag en liten fniss attack. De ser visst inte den serien här! Han berättade hur han flyttat hit via Amazonas och New York. Han har ensam vårdnad om sin son och i sommar ska han och sonen åka Transibiriska. Jag satt bara och väntade på att han skulle säga att han jobbade för FBI på fritiden :-) !

Glömde visst budgeten för igår:
Turnering på Ceasars : -80 dollar (orättvist eftersom “donkey caller” tog mina chips!)
1-2 NL på Excalibur: -31 dollar (men jag foldade bara – det var ett crazy bord där folk spelade 5 dollar på när servitrisen skulle komma… eller om ett hjul i närheten skulle stanna på en speciell färg… det satsades 100-tals dollar på par i tvåor… Jag hade aldrig suttit kvar vid bordet om det inte vore för att sällskapet var kul!)

Så totalt kostade det en del! Men jag har i alla fall fått “gratis” mat och dryck. Dessutom har jag Comps kvar till nästa besök!

Kanske har det blivit mer fest än poker? Eller – jag har faktiskt spelat ganska många seriösa timmar också! Jag har varit inne i alla de stora pokerrummen. Jag har sett att tålamod ger “pay off” – och att man måste gå in med ganska många chips om man ska spela som jag.

Jag har sett folk vinna hundratals med dollar och förlora dem i nästa hand. De bästa spelarna har varit nästan lika tighta som jag. Satt en kväll med en kille i grön keps (han hävdade att den var brun!). Han spelade i mina ögon den perfekta pokern. Han fick inte mina chips – för jag spelade inga händer han var med i :-) – men andra betade villigt in i hans stackar med chips! Jag tror att jag har blivit bättre – men långtifrån bra nog!

Det här får bli det sista inlägget på den här resan! Nästa gång? Jag hade tänkt åka till Macau – men kanske ångrar jag mig! Jag vill tillbaka till Las Vegas!

Staden där man kan göra allt vilken tid på dygnet som helst! Neon, glitter – kitsch! Det ständiga lätet från miljoner av spinnande “slot machines”. Lättsamma, lätttillgängliga människor – människor som är beredda att berätta om sina liv för ett leende av intresse! Det finns så mycket kvar att se! Det finns så många kvar att prata med! Och en sak har de som jag har pratat med gemensamt! Stoltheten över “sin stad”! Och viljan att jag ska komma tillbaks!

När jag kommer hem ska jag konstruera om min sajt lite. Så till alla som har läst – det här var hela storyn! (eller? De sägs att “What happens in Vegas stays in Vegas” ;-) )

Happy Holidays!

8 Comments - you say something?Make a comment

Name (required)

Email (required)

Website

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback URL for this post.