Sov som en stock över Atlanten. Var nog tröttare än vad jag insåg :-)

Innan jag lämnade hotellet var jag nere i pokerrummet och sa hej då till dem som jobbade morgonskiftet. Under en vecka hinner man lära känna en hel del folk. En dealer har varit juste och kommit med en hel del coachning. Han tycker att jag spelar lite väl tight – och det är ju sant! Fast jag tror att det är bättre att börja tight och sedan lägga till fler händer än att riskera sina dollar på vad jag ser som ren “gambling”.

Fast en kväll när jag för första och enda gången gjorden en “straddle” och ALLA FOLDADE kunde varken dealern eller två av pokerrummets stammisar hålla sig för skratt. “Now THAT is a TIGHT image!”

Faktum är att på en flopp igår hade jag nytta av min image! Floppen kom K 5 5 jag satt med K 6 i small blind. Jag betade ca 2/3 av potten. Alla foldade fram till knappen. Han tänkte lääänge – sedan visade han en kung och foldade. Hade han synat hade jag gett upp handen för min 6:a som kicker hade inte varit värd att slåss för. Och han sa att hade det varit VEM som helst annan vid bordet som betat hade han re-raisat med sin kung!

Jag tror att det är därför Excalibur är så bra att lära sig på. Ingen prestige. Alla är hyfsat öppna med hur man tänker och väldigt många visar stolt sina kort efter en hand är slut.

Taxin till flyget kördes av en Etiopier. Han längtade hem. I Etiopien var han “carpenter”. Han sa att svenska träd är de allra bästa att göra möbler av. Sedan beskrev han ett träd – jag tror att det var en tall? Var tvungen att låtsas att jag förstod för han glömde visst bort att han körde bil i sin iver att få mig att förstå hur vackert detta träd var. Han släppte ratten med båda händerna, gestikulerade och tittade i backspegeln. Jag sa snabbt att alla i Sverige vet precis vilket träd han menade. Då blev han glad och tittade på vägen igen. *Puh*!

Har haft en jättebra vecka. Jag spenderade inte hela min budget. Cashgame slutade något plus – medan turneringsresultatet uteblir. Kanske är jag “in over my head” på Venetian? Men jag tror bergfast att Venetian har Las Vegas bästa turneringar. Det bekräftades dessutom av de flesta jag pratade med. Vid sidan av spel lade jag inte ner många kronor. Kanske kan jag bo här när jag blir pensionär? Så länge jag kan spela “break even” – så får jag ju gratis mat och dryck! Då behöver ju bara pensionen räcka till ett hotellrum :-D !

Jag kommer att sakna min förmiddagspromend uppför Strippen. Två uteliggare som de sista dagarna glatt hejar, dörrvakten på Hard Rock som försöker få mig att jazza med när jag går förbi – han säger att det syns att jag vill dansa :-) , Israelen (han som kallade mig för Speedy Lady) som jag de sista dagarna alltid stannade och diskuterade pokerhänder med…. jag kommer att sakna de olika dofterna som finns vid varje kasino! Jag tror att jag kan blunda och ändå veta vart jag är! Måste erkänna att jag mår lätt illa varje gång jag går förbi Flamingo. Doften av “pinacoladakokos” är kväljande!

Det är bara att inse att nästa gång jag har en semestervecka åker jag hit igen. Definitivt en gång till i år…. kanske, kanske två gånger till?

Men först är det hemma träning i Göteborg som gäller!

För den intresserade totala stats (tur jag har ett jobb ;-) ):

19 Comments - you say something?Make a comment

Name (required)

Email (required)

Website

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback URL for this post.