Precis tillbaks på rummet! Klockan är tre på natten – hade kunnat sitta kvar ett par timmar till men förståndet sa att jag borde gå och SOVA!

Åkte ur turneringen redan på andra blindsnivån. En donkey caller drog ut mina QQ i en pott där han inte hade att göra! Fram till dess hade jag spelat bra – men vad säger man? Tur spelar roll!

Gick vidare till Harrahs och spelade cashgame.

Satt brevid en kul Texas bo. Han ansåg att US har en bra ölkultur – och drack Guiness ur en flaska – bläh! Trots hans dryckessmak var det skönt att ha honom där som “friendly buffert” mot grabbgänget som regerade bordet. För är det något som är viktigt vid ett pokerbord är det att inte visa att man är rädd eller blyg eller nå’t sån’t. Då börjar de stjäla allt man har!

Jag spelade inte många händer. De flesta floppar gick för 12 dollar. Ska jag vara med i en sådan pott – så ska jag ha bra kort. Så plötsligt tittade jag ner på JJ. Jag satt i UTG – så valde att beta 12 i hopp om att ingen ville spela mot mig. JJ är en hand jag absolut avskyr!

Alla foldade till en kanadensiska som satt mitt emot mig. Hon hade visat ett ganska tight spel så jag insåg att hon måste ha något! Floppen kom A K 7 – urgh :-( Vad göra?

Jag betade snabbt 25 dollar. Självförtroende är allt i poker. Om hon synade visste jag i alla fall att jag var slagen! Hon tänkte i vad som kändes en evighet sedan visade hon ett ess och foldade! Ha! Hon satt mig på AK eller KK :-) . Att syna med ett svagt ess är nog det dummaste man kan göra! Å andra sidan om jag hade visat minsta tvekan vid min bet – hade hon alla gånger re-raisat.

Några hände senare fick jag AK. Jag spelade den på samma sätt. Bet 12 dollar. Fick syn av två spelare. Floppen kom A 9 5. Jag betade 30 dollar och de lade sig. Likadant där -hade jag fått syn hade jag fått sätta den personen på ett set – men enda sättet att veta är att beta!

Det dröjde nog en halvtimme innan jag fick en spelbar hand igen. QJ diamond. Satt i UTG. Valde att höja till 12. Fick syn av två personer. Floppen kom rainbow Q J 5. Bra för mig! Jag betade ändå 30 dollar. Allt annat hade varit misstänkt i det här läget! En spelare foldade och en annan re-raisar till 60 dollar! Urgh :-(

Den spelaren var tämligen lös. Jag hade sett honom beta och syna potter med underpar! Jag tänkte rätt länge… Han visste att jag var tajt. Så han satte mig förmodligen på AA eller KK. Hade han fått ett set med JJJ eller QQQ eller 555? I så fall var kanske 555 det troliga? För om han hade QQQ eller JJJ – varför inte bara syna och på så sätt få mig att lägga in mer pengar i potten? Han hade inte mycket pengar kvar bakom sina 60 dollar – så jag sa att jag inte tänkte släppa handen och satte honom All In. Om jag var slagen i det här läget hade jag 4 outs att få in en kåk och ett backdoor flushdrag. Han visade upp QJ och vi delade potten. Han hade satt mig på AA eller KK! (Om kanadensiskan hade gjort samma sak hade jag foldat handen utan att blinka!)

Efter några timmar lämnade jag bordet med 5 dollar plus. En av grabbarna sa att det var skönt. För han blev rädd varje gång jag betade. Och det är nog så – jag är tajt. Men är jag i en hand så är den “min” tills jag väljer att anse den som förlorad. Att bara checka eller syna finns inte i det läget. Bet och re-raise är ett mer effektivt sätt att få reda på vart man står!

Nu i kväll har jag spelat på Excalibur igen. Hemma arenan :-) . Och vilken tur(!) ett roligt bord! Jag fortsatte mitt tighta men aggressiva spel. Efter några timmar hade jag bara spelat tre händer men dragit in 200 dollar. Då gav grabbarna vid bordet mig öknamnet “Black widow”. “She sneaks up on you and when you least expect it WHAM! There goes your chips! Så fort en ny spelare kom till bordet fick han direkt höra att han skulle akta sig för the “Black widow” :-) . Slutade på 225 dollar plus. En Indier sa att han beundrade min disciplin att inte frestas att spela fler händer. Men varför skulle jag riskera mina chips? Jag var rätt nöjd med att sitta med, dricka några Corona och bara ha kul :-)

Sista dagen imorgon! Det går så fort! Måste erkänna att jag redan börjat fundera på när jag kan åka tillbaks.

 

11 Comments - you say something?Make a comment

Name (required)

Email (required)

Website

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback URL for this post.