Klockan är halv tio på morgonen och jag har inte gått och lagt mig ännu! Är tillfälligt på rummet för en snabb uppfräschning innan jag fortsätter till min turnering.

Igår var turneringen som att se målarfärg torka! Jag fick inga kort och tillråga på allt var bordet var helt dött! Bara tysta snubbar med ipods, solglasögon och huvtröjor! Åkte ut som 43:a av 147.

Kom tillbaks till hotellet vid sex och tänkte att jag skulle vila en timme eller så innan jag gick till cash game Men var nog tröttare än jag visste. Somnade som en stock och vaknade vid midnatt. Vad göra?

Jag duschade, drack kaffe och gick ner till poker rummet. Och där har jag alltså varit ända tills nu. Visst jag gick 20 dollar back! Men jag lovar att underhållningen var värd minst 20 dollar!! (Dessutom fick jag ju comps och fri dryck!)

Bordet? Ett gäng grabbar runt 25 också jag. En kille satt med tröjan instoppad i munnen för om han sa “F**k* en gång till skulle han bli utvisad… två andra grabbar skötte “tabletalket” – och de var super underhållande. Båda två var lösa superaggressiva – de spelade på allt… de kunde förlora nästan allt på två händer för att sedan studsa tillbaks och ha massive chiplead.

Här kan jag avslöja en hand som jag inte visade vid bordet :-) :

Jag satt i small blind med QK off. Jag synade 1 dollar – och det blev en familjepott med sex spelare. (Vid ett annat bord hade jag kunnat höja till 12 för att stjäla – men vid det här bordet var stjäla något som inte lönade sig!)

Floppen kommer 9 10 kn – med två klöver. Jag talar först och väljer att checka. Jag har nötstegen men med två klöver på bordet vill jag egentligen inte ge ett frikort. Men jag vet ju att jag har minst två superaggressiva spelare efter mig. 

Två spelare efter mig checkar. Den första av de superaggressiva spelarna höjer till 12 dollar. (potten). Nästa superaggressiva spelare tänker en stund och lägger sig.

Spelaren på knappen funderar inte utan skjuter utan att blinka in 30 dollar i potten. Honom hade jag inte sett bluffa en enda gång så han hade definitivt en hand. (Det var han som satt med tröjan i munnen.)

Min tur igen. Vad göra?  Två spelare hade indikerat att de hade en hand. Knappen verkade också ha en färdig hand. Men den superaggressiva spelaren skulle göra samma bet med mellanpar och färgdrag….

Jag bestämde mig för att inte tillåta några frikort. Om de ville dra ut mot mig så skulle det få kosta dem. Jag gick “all in” med mina 120 dollar. De två som tidigare checkat lade sig kvickt. Men sedan började en fantastisk diskussion. Dealern fick flera gånger säga till folk att inte prata om de inte var med i handen. Men jag hade roligt. Jag hade ingen aning om ifall jag ville bli synad eller inte. Om någon drog för en flush hade jag i alla fall backdoor eftersom jag hade klöverkungen. Båda de kvarvarande spelarna analyserade min hand i säker tio minuter var. Båda deklarerade klart att de inte trodde att jag hade QK. För jag hade hitills betat på alla mina händer. Så att jag skulle ha checkat och riskerat frikort den här gången var otänkbart. De trodde istället att jag hade färgdraget.

De foldade båda två. En ett tvåpar och den andra en lägre stege. Jag muckade min hand och dealern sa “grattis” till ett bra bet. :-D Borde jag ha spelat med en re-raise till 60? Eller bara synat de 30? Kanske – men jag ville inte ta den risken. De återkom till den handen med jämna mellanrum under natten!

Visst är det en smula crazy att sitta vid ett bord timme un och timme ut. Men det är otroligt roligt! Tiden flyger fram och man är fokuserad hela tiden. Jag tror att jag lärde mig en del i natt. Vågade spela aningen lösare än vad jag brukar. Kul när killen från Illinois – reste sig upp och sa : What?! Are you betting?! There are NO HIGH cards on the table!

Nu laddar alla för St Patricks day! Den firas stort här. Men jag vet nog vem de egentligen firar!! GRATTIS GRATTIS ALEX!

12 Comments - you say something?Make a comment

Name (required)

Email (required)

Website

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback URL for this post.